Monday, March 10, 2014

Banana-coconut-pineapple Paleo Pancakes / Banánovo-kokosovo-ananásové paleo lievance


What really fascinate me is the fact that when people call me on Sunday in March with questions like what are you doing? where are you? and I answer - working - at work - they seem really shocked. And that leaves me absolutely baffled because I always tell people that in February and March I work 24/7 - actually I love to rant about me working EVERY SINGLE DAY! (We all need some weird hobbies - this is mine obviously).
But I like to feel like I actually had a weekend - so I like to do stuff on weekends that makes working without pause less dreadful - stuff like sleeping a liiiiitle bit longer or drinking a glass of wine at the evening (or two glasses and then my man likes to reproach me - jokingly I hope - that I am drinking his expensive wine) or making sweet breakfast.
Since sugar, flour, milk and myself are no longer friends (and mostly I am looking at you Milka! I loved you so much and you betrayed me thus - I saw the pimples on my forehead you left me! Now I won't be able to trust you or any other milk chocolate for that matter - you left me completely milk-chocolate-phobic!) I have to improvise how to reach my goal of sweetness.
So I give you these pancakes with no sugar (only the natural one in the fruit), milk or flour. Amazing, I know - High five!

You'll need:
2 bananas
3 eggs
50g of shredded coconut
1 tsp of cinnamon
2 tbsp of pineapple cut into small pieces
2 tbsp of blueberries
coconut oil for frying

Mix bananas, eggs, coconut and cinnamon in the food processor. Then add pineapple and blueberries and mix with the spoon. Heat coconut oil in the pan over medium heat and add small tablespoons of batter to the pan to make small pancakes. When done on one side, flip. That's it. Enjoy with fruit! (Or with fantastic cup of Italian espresso from coffee a friend of mine bothered to bring me from Italy. Some people are so cool!)





SK: Čo ma vážne fascinuje je, že keď mi niekto zavolá v nedeľu počas marca s otázkami ako čo robíš? kde si? a ja odpoviem - pracujem - v práci - že ten niekto je z toho v šoku. A to ja vôbec nechápem, pretože ja sa s radosťou každému, kto ma počúva, posťažujem, že vo februári a v marci pracujem nonstop - v skutočnosti milujem, keď sa môžem porozčuľovať, že pracujem KAŽDÝ BOŽÍ DEŇ! (Každý máme nejaké hobby a toto je očividne moje.)
Ale aby to nebolo až také hrozné a aby som mala aspoň pocit, že som mala víkend tak robím veci, ktoré mi to trošku uľahčia ako napríklad pospinkám si o troooošku dlhšie alebo si dám pohárik vína večer (alebo dva a potom mi muž zo srandy - aspoň dúfam - nadáva, že mu pijem jeho drahé víno) alebo si navarím sladké raňajky.
Keďže cukor, múka, mlieko a ja sa už viacej nekamarátime (za toto hlavne viním teba, Milka! Ja som ťa nesmierne milovala a ty si ma takto zradila - videla som tie pupáky na čele, čo si mi zanechala! Od teraz už nebudem schopná ti viac veriť a ani inej mliečnej čokoláde - kvôli tebe mám fóbiu z mliečnej čokolády!), musela som improvizovať a nájsť spôsob ako dosiahnuť môj cieľ sladkých raňajok.
Výsledkom sú tieto úžasné palacinky bez cukru (ak nepočítame prírodný cukor normálne sa vyskytujúci v ovocí), bez mlieka alebo múky. Fantázia, ja viem - High five!
Potrebujeme:
2 banány
3 vajíčka
50 g strúhaného kokosu
1 lyžička škorice
2 lyžice ananásu nakrájaného na malé kúsky
2 lyžice čučoriedok
kokosový olej na pečenie
V mixéri vymixujeme banány, vajcia, kokos a škoricu. Pridáme ananás a čučoriedky a vmiešame ich lyžicou do cesta. Zohrejeme na miernom ohni kokosový olej na panvici a pridáme po lyžiciach cesto na panvicu a urobíme malé lievance. Keď sú hotové z jednej strany, otočíme na druhú. To je celé. Podávame s ovocím! (Alebo s talianskym espressom z kávy, ktorú mi priniesol kamarát z Talianska - niektorí ľudia sú fakt úžasní!)



No comments:

Post a Comment